Studio Westgeest | Kantoor Breedband
1497
single,single-portfolio_page,postid-1497,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

FUN!ctioneel kantoor

breedband_studiowestgeest_03

Kantoor Breedband

Werken bij Breedband in Arnhem is nu nog leuker met de nieuwe kantoorinrichting aan de Amsterdamseweg. Daarbij is door Judith Westgeest dankbaar gebruik gemaakt van de bijzondere architectuur van het pand (Ruland Architecten) en de geweldige ligging nabij Arnhem CS. De uitdaging bij deze opdracht was het zicht op de straat (begane grond) en de nabijgelegen woningen aan de achterzijde (eerste verdieping).

De ruimtes waar hoofdzakelijk aan computers wordt gewerkt, zijn sober en functioneel ingericht.  Door de stijlvolle vitrages is er voldoende zicht naar buiten, terwijl de inkijk beperkt is. De ramen grenzend aan een woning zijn bekleed met folie dat alleen licht doorlaat. Op de vloer liggen tapijttegels, waarvan de door Judith ontworpen kleurovergangen en kleurstelling refereert aan de huisstijl van het bedrijf. Op elke verdieping is een pantry, waar collega’s kunnen ontspannen met een kop koffie of thee. De kleur ervan is afgestemd op die van de karakteristieke gemetselde wanden.

Het meubilair en de vloerkleden in de vergaderruimtes zorgen voor een warme uitstraling. Dat geldt ook voor de bovenste verdieping, die gelijkenissen vertoont met de Skybox van Breedband in het Gelredome en vooral qua uitzicht en functionaliteit afwijkt van de rest van het gebouw. Hier kunnen collega’s maximaal ontspannen. De ruimte waarin hoge lunchtafels staan, gaat via de bar vloeiend over in de ruimte met comfortabele zitjes. De gouden spijlen van de barkrukken matchen met de gouden barbekleding en de gouden vitrages. De cirkelvormige plafondlampen volgen de rondingen van de ramen. Als het donker is, maakt het licht van deze lampen plaats voor de verlichte skyline van Arnhem. En op vrijdag voor de discolampen, wanneer de overwegend jonge werknemers van Breedband het weekend inluiden.

projectgegevens

01A_breedband_studiowestgeest_combi
02_breedband_studiowestgeest_01
03_breedband_studiowestgeest_02
breedband_studiowestgeest_11
06_breedband_studiowestgeest_09
07_breedband_studiowestgeest_08
09_breedband_studiowestgeest_06
08_breedband_studiowestgeest_05_combi
10_breedband_studiowestgeest_12
13_breedband_studiowestgeest_15
14_breedband_studiowestgeest_17
breedband_studiowestgeest_combi pantry
Plattegronden Breedband_Studio Westgeest
Opdrachtgever
Breedband, Arnhem

 

Oplevering
mei 2019

 

Opp
590 m² (35 werkplekken)

 

Architect
Ruland Architecten, Amsterdam

 

Interieurontwerp
Judith Westgeest, Studio Westgeest

 

Project Management
Mevon, Huisen

 

Adviseurs
ABT, Velp
Brunsveld Veerbeek Ingenieurs BV, Arnhem
Eikelenboom, Amsterdam

 

Uitvoerenden
Polinder bouwgroep bv, Arnhem
van den Berg Installateurs, Ede
Huwij timmerwerken, Katwijk
M2M3, Doetinchem
Rogin, Elst

 

Fotografie
Selma Hengeveld