Studio Westgeest | Kantoor CESnederland
1683
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1683,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ruimte gemaakt voor dragende houtconstructie

Kantoor CESnederland

Het pand van CESnederland in Apeldoorn heeft zowel binnen als buiten een facelift gekregen, waardoor de architectuur beter tot zijn recht komt. Studio Westgeest wist daarbij de visie van directeur Ronald Boon over het nieuwe werken goed te vertalen. De buitenkant van het gebouw is visueel aangepast door de gevels donker te schilderen. In een kleur die ook in het pand terug te vinden is en een mooi contrast vormt met het licht en de openheid van de glazen wanden. Deze wanden met de windverbanden en de in wengé hout uitgevoerde deuren, dragen bij aan de ritmiek van het houten skelet van het gebouw.

Opdrachtgever Ronald Boon: “Judith heeft de essentie van het pand blootgelegd. De voorover hellende gevel wordt gedragen door enorme blankhouten gebinten. Deze gebinten vormen door het hele pand heen de dragende constructie.

Toen we voor het eerst binnen keken, was de volledige houtconstructie aan het oog onttrokken, ook wel typisch voor de bouwstijlen die begin 2000 gangbaar waren. Judith keek daar dwars doorheen en kwam met het idee om het hout bloot te leggen.”
De wanden van een aantal gemeenschappelijke ruimtes hebben een zwart behang met reliëf gekregen, wat voor een levendig, bijna natuurlijk effect zorgt. Ze vormen één geheel met de fotowanden, waarmee CES de verbinding met de omgeving maakt. Door de fysieke aanpassingen en het bewuste materiaalgebruik is Studio Westgeest erin geslaagd om de architectuur te benadrukken en tegelijk een plezierige werkomgeving te creëren.

 

Lees hier een interview met opdrachtgever Ronald Boon.

projectgegevens

METAMORFOSE VOOR & NA

Het exterieur is visueel aangepast door de gevels donker te schilderen. Hierdoor lopen bij de blokken in de zijgevel binnen en buiten in elkaar over.
De selectie van structuren en kleuren door Studio Westgeest ter hoogte van de receptie hebben voor een eenheid en rust gezorgd.
De gang oogde voorheen donker en smal. Door glazen wanden toe te voegen is de houten draagconstructie zichtbaar gemaakt en zijn de gang en werkplekken ruimtelijker geworden.
De donkere vloer in de kantine loopt ongemerkt over in een trap naar het terras en trekt de aandacht naar het meubilair en de fotowand.
Opdrachtgever
CESnederland B.V.

 

Oplevering
april 2020

 

Opp
circa 1000 m²

 

Interieurontwerp
Judith Westgeest, Studio Westgeest

 

Project Management
BBD bouwmanagement

 

Uitvoerenden
Intermontage, Terwolde
Winkels Installatietechniek, Enschede
Lelie installateurs, Wijchen
Croonwolter&dros, Rotterdam
Te Loo Meesterschilders, Apeldoorn
Rogin, Elst
MAVVA, Beuningen
Fotografie
Nynke Arends