Studio Westgeest | Woonhuis, Arnhem
1003
single,single-portfolio_page,postid-1003,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Stadswoning voor beroepsmusici raakt juiste snaar

Studio Westgeest_woonhuis Arnhem

Woonhuis, Arnhem

Deze Arnhemse stadswoning is zorgvuldig ingericht volgens de wensen van de bewoners, twee musici met drie schoolgaande kinderen. Op de begane grond zijn een zangstudio en drum-ruimte ingericht. Mede daarom is er gekozen voor een keuken op de eerste verdieping, gecombineerd met de woonkamer. De plattegrond van deze brede ondiepe ruimte vormde een uitdaging voor de inrichting. Aan de twee korte wanden zonder ramen zijn respectievelijk de keuken en een lange eettafel geplaatst.

De kleurrijke bank daartussen vormt de schakel tussen “koken” en “tafelen”, zowel door de plek als het ontwerp van de bank. Vanuit de bank heb je namelijk contact met de keuken of de eethoek, of geniet je van de tv of de openhaard. Studio Westgeest  kreeg alle vertrouwen van de bewoners. Zij adviseerde het plafond zwart te schilderen. Een experiment dat goed uitpakte, mede door goede verlichting, kleuraccenten en accessoires. Zanglerares Juliette laat Judith weten: “We zijn enorm door jou geïnspireerd en zijn heel enthousiast over jouw kundigheid.”

projectgegevens

arnhem_woonhuis_03
arnhem_woonhuis_01
arnhem_woonhuis_02
Arnhem woonhuis plattegrond
Opdrachtgever
Fam. van den Hurk | Brans

 

Oplevering
juni 2017
Opp
1e verdieping woon | eet | keuken 66 m²

 

Ontwerp
Judith Westgeest, Studio Westgeest

 

Projectarchitect
Judith Westgeest

 

Fotografie
Selma Hengeveld