Studio Westgeest | Woonhuis Schouwen-Duivenland
1259
single,single-portfolio_page,postid-1259,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Metamorfose achter de duinen

28_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans. header

Woonhuis Schouwen-Duivenland

Achter de duinen van Schouwen-Duivenland ligt een woning van architect dhr. F.D.G. Prins (BNA-BNI). Deze onderging een ware metamorfose door het ontwerp van Studio Westgeest. Bron van inspiratie waren de architectuur en prachtige ligging achter de Zeeuwse duinen. Dat waren ook de kenmerken waar de bewoners op vielen toen ze het huis kochten. Zij doorzagen de mogelijkheid om de vertrekken ruimtelijker te maken en geschikter om gasten te ontvangen. Ontwerpster Judith Westgeest gaf invulling aan deze wensen. Dat deed zij met respect voor de architectuur, die onder andere gekenmerkt wordt door beeldbepalende daken. Deze komen beter tot hun recht nu de hoofdvolumes in het huis een kleuraccent hebben gekregen. Daarnaast benadrukt de vijf meter lange tafel de lengte van de woonkamer en de lampen erboven de hoogte. Ook de haard, die voorheen een kwartslag gedraaid was, volgt nu de lijnen van het huis en verbindt de eet- en zitruimte. De kleuren van de wanden en meubels sluiten perfect aan op de kleuren uit de omgeving, waardoor binnen en buiten in elkaar overgaan.

Consequent in dezelfde kleur en stijl als de woonkamer zijn de hal, werkkamer, slaapkamer en twee gastenkamers opgeknapt. In de Masterbedroom zijn de tussenwanden verwijderd en zijn de wanden van het sanitair en de kasten niet tot het plafond doorgetrokken. Hiermee is één ruimte verkregen en wordt de hoogte benadrukt. De wand achter het bed is door zijn natuurstenen uitstraling (Porcelanosa XLight Savage Dark) een echte “eyecatcher”.

De gastenkamers hebben hun openheid gekregen door de douche en het toilet in een nis te plaatsen. Een creatieve en stijlvolle oplossing. Mede door de keuze van chique keramische tegels waan je je als gast in een luxehotel.

Door het totaal van aanpassingen voel je je thuis en welkom in deze bijzondere woning. Het gevoel voor stijl en vormgeving van de opdrachtgevers hebben daaraan bijgedragen. Hun kritische blik werkte volgens Judith plezierig en inspirerend met als resultaat een huis om trots op te zijn.

projectgegevens

01_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
03_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
06_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
09_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
10_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
11_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
14_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
16_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
Studio Westgeest_combi3
Studio Westgeest_uitsnede
23_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
Studio Westgeest_combi2
28_Studio Westgeest ©Miranda Koopmans
Layout1
Oplevering
augustus  2017

 

Opp
370 m²

 

Ontwerp
Judith Westgeest, Studio Westgeest

 

Projectarchitect
Judith Westgeest
Uitvoering
Aannemer: Bijkerk bouw
E en W Installateur: Saman groep
Parket: van den Dongen parket
Meubelmaker: Heerdink interieurbouw
Plaatmateriaal Masterbedroom: Asselux
Haard: van Benthum haarden
Verlichting: Rasoc
Meubelen: Hora
Stoffering: Lout van Zuilen
Fotografie
Miranda Koopman