Studio Westgeest | Sint Petersgasthuis wint publieksprijs Willem Diehlprijs 2017
973
post-template-default,single,single-post,postid-973,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Sint Petersgasthuis wint publieksprijs Willem Diehlprijs 2017

 

Op 1 juni werd tijdens de zestiende Nacht van de Architectuur de Willem Diehlprijs 2017 uitgereikt, de tweejaarlijkse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming in Arnhem.

Het project ‘Sint Petersgasthuis’ waaraan ik als projectarchitect van het interieur bij Studio Kees Marcelis gewerkt heb, heeft de publieksprijs voor de Willem Diehlprijs 2017 ontvangen.

Het ontwerp ontving onder andere lof vanwege de publieke openstelling en toegankelijkheid van dit voor Arnhem zo belangrijke monument.

driegasthuizen-06Over het project:
In opdracht van de “DrieGasthuizenGroep” is het oudste pand van Arnhem aan de Rijnstraat 71 verbouwd. Het pand bestaat feitelijk uit twee gebouwen. De middeleeuwse voorbouw uit 1354 en de 19e -eeuwse achterbouw (1850). Bij de verbouwing is slim gebruik gemaakt van de historische context van dit Rijksmonument.

Bekijk hier meer informatie en beelden over het project.