Studio Westgeest | Transformatie Hal 11
1912
post-template-default,single,single-post,postid-1912,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Transformatie Hal 11

 

Nu nog is het een klein stukje niemandsland, verscholen tussen de straten in Silvolde. Over een jaar is het een natuurrijke wijk: Rivierduinen.

Studio Westgeest heeft opdracht voor het ontwerp van de gemeenschappelijke ruimte van dit project, hal 11. Het is de enige overgebleven fabriekshal van het oude fabriekscomplex wat behouden is gebleven. De nieuwe functie van Hal 11 is een overdekte en deels afgesloten buitenruimte en werkplaats, nabij de groentetuin.

Judith Westgeest over het ontwerp:
“Om de industriële hal te laten functioneren als gezamenlijke ontmoetingsplek voor bewoners, is het belangrijk om er een uitnodigende multifunctionele plek van te maken. Daarom is in het ontwerp gekozen voor een open, half beschutte entree, die gericht is op de tuinen en woningen. In de lengterichting van het gebouw zijn drie groene blokvormige accenten aangebracht, die bezoekers nieuwsgierig kunnen maken naar wat zich binnen afspeelt. De hal zelf is behouden gebleven en vormt een schil rond een aantal binnenruimtes. Binnenin zijn de (losse) elementen zo geplaatst, dat er een natuurlijke scheiding tussen functionaliteiten is ontstaan, wat de creativiteit en intimiteit ten goede komt. Al met al zijn aan de historische hal nieuwe elementen en accenten toegevoegd, die de aantrekkingskracht en functionaliteit vergroten voor de bewoners en gebruikers van nu.”

Het woningbouwproject Rivierduinen in Silvolde ontving onlangs een mooie erkenning voor de duurzaamheidsambitie voor het toekomstige terrein: de NL Terreinlabel. Inmiddels zijn de woningen in de verkoop gegaan.

Wethouder Ben Hiddinga: “We zijn als gemeente beretrots dat een vooruitstrevend project als dit binnen onze gemeente wordt ontwikkeld. Het is gelukt om een goede combinatie te maken tussen natuur en woningbouw, waarbij we ook voldoen aan een grote behoefte aan starterswoningen. In dit project komt alles samen.”

Bekijk hier de verkoopbrochure (hal 11 op pagina 22-23)
Bekijk het project op Funda
Meer informatie over het project Rivierduinen

Architect Hal 11: Studio Westgeest
Architect woningen: Mix architectuur
Landschapsontwerp: Studio Nico Wissing
Opdrachtgever: Groenvast Arnhem bv