Studio Westgeest | Van kantine naar werkcafé
1939
post-template-default,single,single-post,postid-1939,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Van kantine naar werkcafé

 

De bouw van het door Studio Westgeest ontworpen interieur van het kantoor van Maser Engineering in Enschede is in volle gang.

Maser Engineering werkt voor grote multinationals die actief zijn in de telecom, consumentenelektronica, laptops en auto’s. Voordat chips definitief worden gemonteerd, worden ze in het laboratorium van Maser eerst uitgebreid getest.

Waar deze laboratoria zich in het vorige kantoor in aparte afgesloten ruimten bevonden, zijn ze in het nieuwe pand goed zichtbaar. De nieuwe werkomgeving is open en transparant. Er komt veel daglicht binnen in de laboratoria en ze zijn ook zichtbaar gemaakt in de organisatie door glazen delen toe te voegen.

Als schakel tussen het bestaande kantoor en de uitbreiding bevindt zich het werkcafé. Door ook dit deel van het gebouw aan te pakken wordt de kantine een werkcafé waarbij elkaar ontmoeten centraal staat.

Het interieur zal medio januari 2022 worden opgeleverd.

Opdrachtgever: Maser Engineering, Enschede
Interieur architect: Studio Westgeest
Architect: DAD/A
Projectbegeleiding: BBD, Duria installatie advies
Uitvoerenden: Dura Vermeer, Wessekink Buunk, Vos Energie Groep, Kats van Hout, Rogin