Studio Westgeest | Niets is wat het Kijkt
1969
post-template-default,single,single-post,postid-1969,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Niets is wat het Kijkt

Voor de ontwerpwedstrijd van elf verschillende, unieke recreatiewoningen, ‘follies’ op de Buitenplaats Koningsweg in Arnhem, heeft Studio Westgeest het ontwerp van de folly ‘Niets is wat het Kijkt’ gemaakt.

Judith Westgeest: “De architectonische en artistieke kracht van het ontwerp zit hem in zijn eenvoud, bescheidenheid en functionaliteit. Er is gekozen voor de pure archetype vorm zonder extra toevoegingen of ingrepen, zoals ramen en deuren. Het is louter een koker met twee openingen om de omgeving te vangen en naar binnen te trekken via spiegelreflecties. De recreatiewoning steekt net niet boven de bomen uit, maar zorgt wel voor een brutale doorkijk naar het aanliggende gebied. Door zijn eenvoud, iets verdiepte ligging en gevel materiaal, Chameleon, gaat de folly soms op in zijn omgeving of kan hij er verrassend uitspringen in het landschap.”

Uit het juryrapport:
“De jury vindt het concept van een periscoop sterk gevonden. Het verzakt enerzijds in en steekt anderzijds juist uit het landschap.”

Studio Westgeest is met haar ontwerp tot de laatste presentatie/selectieronde gekomen.

Bekijk hier de presentatie van het ontwerp.

Meer informatie over het project.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Studio Westgeest
Adres: Buitenplaats Koningsweg, Arnhem
Ontwerp: Studio Westgeest
Projectmedewerkers: Martine Barnhard, Joeri van Beek, Hidde Hofland, Yvonne Rosloot-Notebaart, Hannah Vos, Judith Westgeest