Studio Westgeest | Rivierduinen wint Cobouw Duurzaamheid Award 2023
2266
post-template-default,single,single-post,postid-2266,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Rivierduinen wint Cobouw Duurzaamheid Award 2023

Het project Rivierduinen Silvolde is gekozen tot meest duurzame project van het jaar en heeft de Cobouw Duurzaamheid Award 2023 ontvangen. De jury noemt het project ‘een grensverleggend pareltje op het gebied van duurzaam bouwen.’ De door Studio Westgeest ontworpen hal 11 is een onderdeel van dit bijzondere project.

Uit het juryrapport:
“Een buizenfabriek maakte plaats voor ecologie en geomorfologie. En hoe fraai is het dat 80 procent van die fabriek is hergebruikt. Hier wordt de natuur niet in huis gehaald of kunstmatig op het gebouw geplakt met een paar nestkasten. Hier is de woning te gast in de natuur die zo lang een onderschoven kindje was. Bodem en water sturend op de manier waarop het – misschien niet eens – bedoeld is.

Het echtpaar dat schuilgaat achter Rivierduinen wilde iets teruggeven. “En dat is gelukt. Zelfs op het allerlaatste moment besloot het nog een paar extra fruitbomen aan te rukken”, concludeert de jury. “Integraal? Zonder meer. Betaalbaar? Aantrekkelijk, sociaal en moedig? Rivierduinen voegt een nieuw element toe aan het toch al brede palet van duurzaam bouwen. Hier is bouwen en zelfs de mens ondergeschikt aan dier en fruitboom.”

Meer informatie over hal 11.
Meer informatie over de Cobouw Awards 2023.
Meer informatie Rivierduinen Silvolde.