Studio Westgeest | Rivierduinen valt dubbel in de prijzen
2397
post-template-default,single,single-post,postid-2397,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Rivierduinen valt dubbel in de prijzen

Het project Rivierduinen in Silvolde is genomineerd voor de tweejaarlijkse Gelderse prijs ruimtelijke kwaliteit 2024 in de categorie ‘Wonen & woonomgeving’. De door Studio Westgeest ontworpen Hal 11 is onderdeel van dit plan, waarbij de woningen ontworpen zijn door MIX Architectuur en het landschapsontwerp door Studio Nico Wissing is gerealiseerd.

Hal 11 is als gemeenschappelijke ruimte met zijn moestuin en kas ernaast het hart van de wijk waar buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Achterhoeks noaberschap krijgt hier vorm in collectiviteit, initiatief, betrokkenheid en samenwerking.

Een onafhankelijke jury zal de winnaars bepalen en op donderdag 21 november 2024 zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Draag je het project een warm hart toe? Breng je stem uit via de provinciale website, stem op nr 5: ‘

Ook bij de Architectenweb Awards ontving het project Rivierduinen een nominatie in de categorie ‘Woongebouw van het Jaar 2024’. Op woensdagavond 6 november 2024 vindt de prijsuitreiking plaats in Rotterdam.

Hal 11 viel al eerder in de prijzen. In 2024 werd het project genomineerd voor BNA Beste Gebouw 2024 in de categorie ‘Leefbaarheid & Sociale Cohesie’ en in 2023 ontving het project de Cobouw Duurzaamheid Award 2023.