Studio Westgeest | Wehkamp, Zwolle
446
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-446,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hoofdkantoor van Wehkamp ontvouwt zich tot één geheel

Wehkamp, Zwolle

Wehkamp wilde in 2011 met de verbouwing van de benedenverdieping van het hoofdkantoor in Zwolle aansluiten bij de moderne “look and feel” van haar webshop. De hoofdentree, ontvangstruimte, kantine en het buitenterras moesten één geheel vormen. Als antwoord hierop is de buitenruimte nadrukkelijk in het ontwerp betrokken. De entreeluifel loopt van buiten naar binnen door en vouwt zicht om tot de balie. Ook het houten terras loopt naar binnen door in het verlaagde restaurant. Ruimtes zijn opnieuw ingedeeld en ingericht, gebruik makend van steeds eenzelfde kader. Dat kader springt er letterlijk en figuurlijk uit op het buitenterras. En het vormt binnen een van de besloten ruimtes om te werken of te overleggen.

Duidelijke zichtlijnen en de toepassing van veel glas hebben eveneens bijgedragen aan de eenheid. Niet alleen in de ruime ontvangsthal met de strak belijnde balie. Ook de iets verdiepte kantine werd vanuit deze principes ontworpen. Deze is bovendien multifunctioneel en biedt plek aan 200 mensen voor vergaderingen en presentaties. Ook is  het een welkome werkomgeving voor individuele medewerkers en (informele) gesprekken.

Door de verbouwing is het externe imago van Wehkamp ook intern voelbaar en zelfs tastbaar geworden voor medewerkers en bezoekers.

projectgegevens

Opdrachtgever
Wehkamp.nl, Zwolle

 

Oplevering
2011

 

Opp
1000 m²

 

Ontwerp
Kees Marcelis en Judith Westgeest

 

Projectarchitect
Judith Westgeest, namens Studio Kees Marcelis

 

Projectmanagement
Daan Kobes, Jan de Niet, Wehkamp.nl

 

Fotografie
Levin Boer, Miranda Koopmans