Studio Westgeest | Woonhuis Gemeente Rheden
2195
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2195,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Gewenste sfeer door slim te ontwerpen

Woonhuis, Gemeente Rheden

De bewoners van deze woning, een echtpaar met drie opgroeiende kinderen, hebben Studio Westgeest het volle vertrouwen gegeven bij de verbouwing van hun benedenverdieping. De bestaande aanbouw is aangepast waardoor het contrast tussen nieuwbouw en de jaren 30 woning is versterkt. De deels schuine kap van de aanbouw is vervangen door een plat dak met daaronder een aantal bovenramen, die binnenshuis voor veel licht en ruimtelijkheid zorgen. In de aanbouw is een stoere woonkeuken ontworpen, waar zwart mooi contrasteert met de ruw eiken balken. Door de achtergevel van de hoofdwoning 1.2 meter op te schuiven is er veel extra woonruimte ontstaan.

Hierdoor ontstond er plek voor een grote eettafel en zithoek. Op de vloer is een combinatie van beton en eikenlook stroken toegepast, zodat de overgang van hout in de woonkamer naar de eetkamer en keuken geleidelijk plaatsvindt. De gang is een echte eyecatcher geworden, waar klassieke trapbekleding is gecombineerd met moderne elementen. Alle ruimtes hebben een eigen sfeer en toch vormen ze één geheel. Studio Westgeest kijkt tevreden terug op deze opdracht, waarbij zij het vertrouwen kregen om te kunnen excelleren.

projectgegevens

Opdrachtgever
Fam. Boonstra Ittmann

 

Oplevering
februari 2023

 

Opp
Begane grond:
Bestaand 150 m²
Na verbouwing 160 m²

 

Ontwerp
Judith Westgeest, Hidde Hofland (Studio Westgeest)

 

Projectarchitect
Judith Westgeest

 

Uitvoering
Thedinga bouw, Velp
Huwij Timmerwerken, Katwijk
Verag, Elst
Fotografie
Nynke Arends