Studio Westgeest | DrieGasthuizenGroep, Arnhem
633
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-633,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Huisjes voor DrieGasthuizenGroep

DrieGasthuizenGroep, Arnhem

In opdracht van de “DrieGasthuizenGroep” is het oudste pand van Arnhem aan de Rijnstraat 71 verbouwd. Het pand bestaat feitelijk uit twee gebouwen. De middeleeuwse voorbouw uit 1354 en de 19e -eeuwse achterbouw (1850). Bij de verbouwing is slim gebruik gemaakt van de historische context van dit Rijksmonument. De authentieke vloeren en eeuwenoude muren zijn gedeeltelijk weer zichtbaar gemaakt. De gebogen dakspanten vormen een schitterend decor voor de op zolder ontworpen werkeilanden. Daarnaast is de bestuurskamer in oude luister hersteld en toch in een modern jasje gestoken.

Misschien wel het meest opvallende onderdeel van het ontwerp zijn de drie huisjes, die verspreid in het gebouw staan. Ze refereren aan de naam “DrieGasthuizenGroep”. Een van de huisjes vormt de zorgwinkel, waarin de zorggroep haar klanten ontvangt. Aan de binnenzijde worden de diensten toegelicht aan de hand van wandpanelen, terwijl aan de buitenzijde informatie wordt gegeven over de geschiedenis van de zorg. De drie huisjes zijn transparant, wat ook bijdraagt aan de beleefbaarheid van de historische context van het pand.

projectgegevens

Opdrachtgever
DrieGasthuizenGroep, Arnhem

 

Oplevering
2015

 

Opp
1200 m² (30 werkplekken)

 

Ontwerp
Kees Marcelis, Judith Westgeest, Frank ten Westeneind

 

Architect
Huurenkamp Architecten en Adviseurs

 

Projectarchitect
Judith Westgeest, namens Studio Kees Marcelis

 

Projectmanagement
Vincent van Vuuren, Huurenkamp Architecten

 

Uitvoering
Liemers Bouw, Kuijpers, Verhoeven schilders, Jehago

 

Fotografie
Reno Matitaputty, Jan van Dalen Fotografie