Studio Westgeest | FAC Rabobank Arnhem en Omstreken
615
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-615,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

2 culturen in een gebouw

FAC Rabobank Arnhem en Omstreken

De twee vestigingen van de Rabobank in Arnhem en Zevenaar zijn in januari 2016 gefuseerd. Het pand in Arnhem moest op het moment van de fusie opnieuw ingericht zijn, waarbij zoveel mogelijk materiaal hergebruikt moest worden. Bijzonder was, dat wij al in 2014 een tender hadden gewonnen om het pand in Arnhem aan te passen. Door de fusieplannen lag die opdracht een jaar stil en was er uiteindelijk krap een jaar beschikbaar om de opdracht uit te voeren. Het destijds voorgestelde ontwerp was echter dermate flexibel, dat eenvoudig aan de nieuwe wensen en eisen kon worden voldaan, zonder aan de principes van het ontwerp te tornen. Voor de vier verdiepingen is een neutrale basiskleur gekozen. De diverse functies, zoals vergader- en werkplekken, springen daarbinnen uit door hun uitgesproken kleuraccent. Een kleurrijke loper verbindt de werkruimtes.

Kenmerkend is verder de openheid en transparantie van de inrichting. Dit effect is bereikt door wanden vrij van de gevels te plaatsen en gebruik te maken van veel glas. Door functies in blokken te rangschikken zijn daarnaast veel zichtlijnen verkregen. Bij de uitwerking van dit geheel is rekening gehouden met de wensen van de verschillende afdelingen, die een stem hadden in het aantal, type en de kleur van de functies.

De totaaloplossing is zowel kostenbewust als duurzaam. Systeemwanden, meubilair en kunst van de locaties in Arnhem en Zevenaar zijn hergebruikt en zorgvuldig herschikt. De systeemwanden zijn daartoe bekleed met vilt. Dit is gedaan vanuit esthetische overwegingen, maar ook vanwege de geluiddempende eigenschap van het materiaal. De beplanting kleedt het geheel af.

projectgegevens

Opdrachtgever
Rabobank Arnhem en Omstreken, Arnhem

 

Oplevering
2016

 

Opp
3500 m²

 

Ontwerp
Kees Marcelis, Judith Westgeest, Frank ten Westeneind

 

Projectarchitect
Judith Westgeest, namens Studio Kees Marcelis

 

Projectmanagement
Ralph Willemsen, namens van Kessel en Janssen

 

Fotografie
Reno Matitaputty, Kees Marcelis