Studio Westgeest | Villa Utrechtse heuvelrug
523
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-523,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Villa en tuin vormen een natuurlijk geheel

Villa Utrechtse heuvelrug

Hoe ontwerp je een nieuwe villa met rieten kap en moderne uitstraling, die opgaat in de fraaie groene omgeving? Door eerst de plattegronden te ontwerpen en daarna pas de gevels! Meerwaarde van deze aanpak is dat de twee disciplines “interieur” en “architectuur” in één ontwerp samenkomen. De achterzijde van de villa werd voorzien van grote raampartijen. Hierdoor ontstond een fraai uitzicht op de bosrijke tuin, zowel vanuit de keuken, als de kamer en de twee slaapkamers.

De vloeren lopen van binnen naar buiten en versterken het effect dat de woning en tuin een geheel vormen. De voorgevel is vrij gesloten en zorgt voor veel privacy. Door gebruik te maken van natuurlijke kleuren en materialen heeft de woning een warme uitstraling gekregen. Dat zie je onder andere terug in de grote schuifdeuren met een stoere houten omlijsting.

projectgegevens

Opdrachtgever
Particulier

 

Oplevering
2012
 
Opp
300 m²

 

Ontwerp
Kees Marcelis en Judith Westgeest

 

Projectarchitect
Hans de Koning en Judith Westgeest, namens Studio Kees Marcelis

 

Fotografie
Miranda Koopmans