Studio Westgeest | Woonhuis Gemeente Laarbeek
2070
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2070,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nieuw oud(erlijk) huis

Woonhuis Gemeente Laarbeek

Wonen in je ouderlijk huis, aangepast aan de huidige tijd en toekomstbestendig. Dat geldt voor de familie van deze ‘oude’ boerderij in de gemeente Laarbeek.

 

Het huis is eerst afgebroken en toen in zijn oorspronkelijke stijl opnieuw opgebouwd.

 

Het grootste contrast tussen de oude en nieuwe situatie is de hoeveelheid lichtinval. Kleine ramen versus nieuwe delen met grote raampartijen, met een aantal verrassende doorzichten en vide als gevolg.

De dakpannen konden worden hergebruikt en vormen als vanouds een geheel met het dak van de oorspronkelijke boerderij, samen met de woning van de buren.

 

De keuken vormt het centrale deel van de woning en is het onderste deel van het blok wat vanaf de begane grond tot het dak doorloopt. Hierin heeft Studio Westgeest de meeste functies, zoals de bijkeuken, de badkamer en het toilet gepositioneerd. Symmetrisch aan beide zijden van dit blok en naast de voordeur, zijn lichtstroken geplaatst, die een mooi doorzicht geven door de gehele woning.

projectgegevens

Opdrachtgever
Familie Bekkers-Kornuijt

 

Oplevering
juli 2021

 

Opp
begane grond 120 m²
verdieping 90 m²
bijgebouw 70 m²

 

Ontwerp
Studio Westgeest

 

Projectarchitect
Judith Westgeest

 

Bouwkundige uitwerking
Tekenbureau Giel Vervoort
Uitvoering
Aannemer: Bouwbedrijf van Eijndhoven, Mariahout
Installateur: Rooijakkers, Keldonk
Electrotechniek: Versantvoort, Son
Lichtplan: Eikelenboom, Amsterdam
Vloeren: DRT, Den Bosch
Keuken: Raaijmakers keukens, Mariahout
Zwembad: van Zutphen Recreatie, Lieshout

 

Fotografie
Peter de Ruig