Studio Westgeest | Kramp, Varsseveld
320
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-320,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Een plein dat verbindt

Kramp, Varsseveld

Het bedrijf Kramp uit Varsseveld is een partner voor bedrijven in de landbouw, tuin- & parkbranche en het grondverzet. Omdat het bedrijf uit haar jasje was gegroeid, is het pand uitgebreid en zijn ook de bestaande ruimten onder handen genomen. Samen met ERS architecten is een totaalconcept ontwikkeld, waar productie- en kantoorfuncties op een transparante wijze samen komen. Dit is gelukt door een centraal plein te ontwerpen, waaraan diverse functies zijn gekoppeld.

Het plein is een centrale ontmoetingsplek, waar de kantine en een lunchcafé in zijn gevestigd. De functies aan het plein betreffen multifunctionele vergaderruimtes, een opleidingscentrum, kantine, werkcafé en werkplekken voor de directie. De productiemedewerkers zijn beter zichtbaar en de kantoorfuncties zijn praktisch ingevuld. De multifunctionele werkplekken leveren een grote mate aan flexibiliteit op.

Bij de herinrichting van het pand is veel aandacht besteed aan de herkenbaarheid van het bedrijf, qua kleurgebruik, materiaalgebruik en vormgeving. Dat is onder andere duidelijk zichtbaar aan de corridor in de kleuren van het bedrijf, en het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen, zoals de eiken lamellen die een ovale ruimte vormen waar men kan zitten.

projectgegevens

Opdrachtgever
Kramp, Varsseveld

 

Oplevering
2014

 

Opp
2750 m² (150 werkplekken)

 

Ontwerp
Kees Marcelis en Judith Westgeest

 

Architect
ERS architecten

 

Projectarchitect
Judith Westgeest, namens Studio Kees Marcelis

 

Projectmanagement
Rudy Schuurman, ERS Architecten

 

Fotografie
Hans de Rooy