Studio Westgeest | Oude Stallen Vincent van Gogh
2101
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2101,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Aangenaam ontmoeten in oude boerderijstallen

Oude Stallen Vincent van Gogh

Sinds enkele jaren is Studio Westgeest in Venray betrokken bij een aantal projecten op het Servaashof van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg. In 2020 volgde de opdracht om de oorspronkelijke stallen om te vormen tot een ontmoetingsruimte voor buurtbewoners en bewoners van het zorgcomplex. De stallen en boerderij vormden vroeger één geheel. Maar omdat er op de plaats van de boerderij nieuwbouw is gekomen, kon studio Westgeest de kans benutten om de oriëntatie van de stallen te wijzigen. Op de plaats van de oude ingang bevindt zich nu een glazen gevel. De huidige ingang met een transparante serre is aan de zuidzijde van het pand gesitueerd. Samen met de nieuwe tuin en dierenweide is zo een fysieke en sociale verbinding naar de (buurt)bewoners ontstaan.

Ook van binnen zijn de stallen zienderogen verbeterd. De kenmerkende getoogde ramen zijn in hun oorspronkelijke vorm teruggebracht.  En de van oudsher gekalkte wanden zijn teruggebracht middels een lambrisering van behang. De serre en keuken zijn licht en ruimtelijk ingericht. De gebruikers ervan kunnen hier koken, gasten ontvangen en elkaar ontmoeten na het werken in de tuin of met de dieren. En bij mooi weer zijn ze het liefst te vinden in de besloten buitenruimte. Waar het deels opengewerkte dak met spanten en de oorspronkelijke ramen een klein schilderijtje van het uitzicht maken.

projectgegevens

Opdrachtgever
Vincent Van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg, Venray

 

Adres
Sint Servatiusweg 15, Venray

 

Oplevering
november 2020

 

Opp
320 m²

 

Ontwerp en uitwerking
Studio Westgeest

 

Bouwkundig tekenwerk
PSB design
 
Installatie adviseur
Epro Consult BV

 

Bouwtechniek adviseur
Te Boekhorst
 

 

Aannemer
Raedts BV 

 

Installaties
Keijsers-Martens BV
Electro Gommans BV

 

Fotografie
Peter de Ruig