Studio Westgeest | Viveste, Bunnik
1184
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1184,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Veelzijdig kantoorontwerp stimuleert creativiteit bij werknemers

Viveste, Bunnik

Studio Westgeest liet bij woningcorporatie Viveste twee geduchte concurrenten achter zich met een veelzijdig ontwerp voor het nieuwe kantoor in Bunnik. De architecte haalde haar inspiratie uit de wens van Viveste om dicht bij haar huurders en partners uit het Kromme Rijngebied te staan. Door gebruik te maken van topografische kaarten op deuren en wanden, wordt de relatie met dit werkgebied zichtbaar versterkt. De klant wilde voor haar werknemers een zakelijke omgeving met een huiselijke uitstraling. Er is daarom gekozen voor een open werkstructuur met een grote diversiteit aan formele en informele werk- en ontmoetingsplekken. Tussenwanden zijn verwijderd met behoud van een aantal overlegruimtes voor rust en privacy.

Een extra besloten ruimte wordt verkregen door de deels ondoorzichtige vitrage rondom enkele zitplekken in de bedrijfskantine te sluiten. Tegenhanger is de ‘creative space’, een podium met zitplaatsen, voor presentaties en inspiratiesessies. Verlaagde systeemplafonds en robuuste bouwplafonds wisselen elkaar af, evenals werkverlichting en sfeervolle hanglampen en staande lampen. De met hout beklede wanden van de centrale ruimte zorgen voor nog meer sfeer en een natuurlijke uitstraling. Al met al draagt het nieuwe kantoor van Viveste bij aan werkplezier. Het nodigt uit om samen te werken en nieuwe ideeën en concepten te ontwikkelen.

projectgegevens

Opdrachtgever
Woningcorporatie Viveste

 

Oplevering
maart 2018

 

Opp
800 m²
Ontwerp
Judith Westgeest, Studio Westgeest

 

Werkplekken
30 formele + circa 25 informele werkplekken

 

Projectarchitect
Judith Westgeest

 

 
Project management
Henry Kluin, Trigonium, namens Studio Westgeest

 

Uitvoering
De Vest Projecten, Firma Boumans, Kalkhoven Elektrotechniek, Eikelenboom, Goodwill stukadoor, Nistar Projecten,  VdK projecten,  Van Den Berg Schilders, Interieur Atelier Rob Nieuwenburg & Zn, Satelliet meubelen, Rogin kantoor meubilair.

 

Fotografie
Selma Hengeveld