Studio Westgeest | Jaren 50 woning, Arnhem
435
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-435,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Opdrachtgever en -nemer in één

Jaren 50 woning, Arnhem

Bij de verbouwing van je eigen huis als (interieur)architect ben je niet alleen opdrachtgever en opdrachtnemer. Je bent vaak ook extra kritisch. Dat kan Judith van studio Westgeest beamen. Zij liet haar woning in 2012 in 3 maanden verbouwen. Een 2 onder 1 kap uit de jaren 50. Perfect gelegen aan een doodlopende straat met ruime kavels, vrij uitzicht en veel privacy. De woning was echter te klein geworden voor het gezin en sloot niet meer aan op de woonwensen. De zij- en achtergevel werden (vergunningvrij) uitgebouwd. De veel grotere benedenverdieping die zo ontstond, bood de mogelijkheid om functies te herschikken. De oude keuken aan de voorzijde van het huis werd een werkkamer.

Aan de zonnige zuidzijde werd een grote woonkeuken gemaakt met veel raampartijen. Constructief gezien een hele uitdaging, omdat een groot deel van de zijgevel werd weggehaald zonder zichtbaar te ondersteunen. De grote schuifpuien zijn van hout en hebben verborgen screens. De erfafscheiding is met profielen verbonden met het huis en vormt daardoor een onderdeel van de woning.

 

Het ontwerp dat Judith maakte past qua oplossing het beste bij de woning, het gezin en het budget. “De verbouwing van mijn huis heeft mij nog bewuster gemaakt van het bouwproces vanuit de positie als opdrachtgever”, aldus Judith.

 

Lees hier de publicatie over het Woonhuis in De Architect.

projectgegevens

Opdrachtgever
Fam. Van Egmond-Westgeest

 

Oplevering
2012

 

Opp
90 m²

 

Ontwerp
Judith Westgeest

 

Projectarchitect
Judith Westgeest

 

Fotografie
Miranda Koopman